Home
 
 
Poezija
Filozofija
Drevne
civilizacije
 
 
Muzika
Film
Umetnist
Ekologija
 
 
 
Urednik
 
 
 
 
 
Kabala
Tarot
Ji Đing
Feng Šui
 
 
Telema
Vika
Nju Ejdž
Reiki
 
 
 
Web master
 
Willow
 
     
 

TRAMVAJ
 
Master Janković

Razočaran i umoran ušao je u noćni tramvaj. Poželeo je da ga vozi beskrajno dugo, daleko, u neku drugačiju stvarnost. Uvukavši svoje neobrijano lice u pokisli mantil prepustio se laganom truckanju i zvucima noćnog života grada. Tihim i zamirućim.

Buđenje ne beše prijatno. Udarac mamurnom glavom u šipku ga rasani. Svanulo je, i tramvaj se već prilično nakrivio pod teretom još bunovnih putnika.Prošara nezainteresovanim pogledom po licima putnika, i sav se naježi. U vozilu se nalazilo dosta ljudi, ali su svi bili isti. Istovetno odeveni, istih izraza lica, istih pogleda. Reči mu zastaše u grlu.

Sklopi oči da se malo smiri i razmisli. Biće da je ovo snoviđenje proisteklo iz prakomerne količine vina, popijenog sinoć u društvu alasa. Otvorio je oči pažljivo i se uštinuo za obraz. Uzalud. Svi klonirani tipovi bili su prisutni. Pričali su međusobno na nekom nerazumljivom jeziku.

Počeo je mahnito da viče i trči kroz tramvaj, ali niko od njih ga nije primećivao. Ubrzo je shvatio da tramvaj nigde ne staje već samo vozi, vozi,vozi.

Grad, čijim se ulicama,sada već neprijatno tiho vozio, nije poznavao. Nije bilo konduktera niti vozača.Nije bilo ni nervoze.Tramvaj se jednostavno kretao ka svom cilju. Lagano i bez žurbe...


  Back