Home
 
 
Poezija
Filozofija
Drevne
civilizacije
 
 
Muzika
Film
Umetnist
Ekologija
 
 
 
Urednik
 
 
 
 
 
Kabala
Tarot
Ji Đing
Feng Šui
 
 
Telema
Vika
Nju Ejdž
Reiki
 
 
 
Web master
 
Willow
 
     
 

ZAŠTITIMO ZVEZDARSKU ŠUMU
 
napisao Aurelius

Zvezdarska šuma jedna je od najlepših u Beogradu i okolini. Viskofrekventne vibracije elementala, duhova šume poznate su duhovnim istraživačima sa ovih prostora.

Pored konfuzije, korupcije i nemorala u srpskom društvu, svedoci smo i potpuno nerazumnih ideja polupismenih birokrata koji su partijskim nepotizmom tragikomičnih parodija građanskih, kvazi-proevropskih stanaka zgrabile vlast i privilegije. Jedan od najnovijih bisera tog polusveta je nacrt detaljnog regulacionog plana Zvezdarske šume (zvanog DRP) kojim je predviđena seča delova šume i smanjenje ionako oskudnog šumskog fonda.

Stradali bi delovi šume namenjeni proširenju KBC Zvezdara (Gradske bolnice) i izgradnji doma za stare na čitavom prostoru iznad sadašnjeg bolničkog kruga. Po zvaničnom proračunu, platilo bi danak 2,45 hekatara najkvalitetnijih delova šume, što bi odnelo čitavih 5,37 hektara. Područje bi, kao asfaltnim nožem, bilo presečeno dvosmernom saobraćajnicom. Pritom, u sadašnjem bolničkom krugu ima sasvim dovoljno prostora za sva proširenja a dom za stare se može graditi i na bilo kom drugom mestu.

Pošto je vlast, žmureći na oba oka, dopustila bespravnu gradnju i krčenje Zvezdarske šume, sada je rešila da se i sama otovreno pridruži onima koji uništavaju šumskog bogatsvo.

Sumanuti planovi nerazumnih birokrata da se uništavaju šumski prostori u doba kada globalna polucija i otopljavanje ubijaju Planetu ne smeju biti ostvareni.

Grupa građana poučenih iskustivma borbe za Peti park organizovala se u pokret Zaštitimo Zvezdarsku šumu , čvrsto rešena da spreči usvajanje ovog regulacionog plana, koji se još uvek nalazi u proceduri. Rešeni da zaštite šumu jer šuma štiti sve nas, zaslužuju podršku svih beograđana, i ne samo njih.

Koncert podrške ovoj ideji održan 31.oktobra koji je okupio Beogradski sindikat i brojne druge dokazane borce za ekološke vrednosti, samo je početak organizovane akcije.

Zahvaljujući kojoj se neće ostvariti mračno proročanstvo Kri Indijanaca:

Tek kada se poseče i poslednje drvo,
Tek kada se zatruje i poslednja reka,
Tek kada se uhvati i poslednja riba,
Tek tada ćete shvatiti da je nemoguće jesti novac.

 

Back http://zvezdarskasuma.blogspot.com/