Home
 
 
Poezija
Filozofija
Drevne
civilizacije
 
 
Muzika
Film
Umetnist
Ekologija
 
 
 
Urednik
 
 
 
 
 
Kabala
Tarot
Ji Đing
Feng Šui
 
 
Telema
Vika
Nju Ejdž
Reiki
 
 
 
Web master
 
Willow
 
     
 

RADNICI SVETLOSTI
 
Priredio Aurelius

Uvod

Planeta Zemlja i sva bića koja su na njoj danas nalaze se na prekretnici. Uverljivost ove teze zasniva se na mnogim indicijama. Drastični događaji, nagomilane tegobe i još veće opasnosti u ovom rezervatu za obuku duša, ukazuju na mogućnost destruktivnog ishoda, koja je veća nego ikada ranije. Stari religijski sistemi odlaze u prošlost, ostavljajući recidive dogmatskih učenja etabliranih organizacija, koja ne uspevaju da korespondiraju sa potrebama savremenog doba. Uvećana moć oružja za masovno uništenje i njihova delimična, povremena upotreba uzrokuju u razvijenijim segmentima manifestovanog svemira. Iako je ovozemaljska realnost jednako nestvrana i predstavlja san onog koji je odsanjao i sve ostale svemire i depoe postojanja, ipak bi se uništenje Planete, koja je i sama visoko razvijeno duhovno biće, odrazilo na ceo Univerzum. Sa drugih planeta i viših sfera Zemlji upućena je pomoć od strane njene duhovne braće. Mere koje su preduzete prvenstveno su podrazumevale angažovanje različitih vodiča, radnika svetlosti različitog porekla koji su se pojavili u dvadesetom veku kako bi pružili šansu naprednijima među bićima na zemlji da preusmere razvoj u drugim pravcima u odnosu na totalno zagađenje i uništenje. Iz viših sfera blaženstva stigli su anđeli, sa drugih planeta i depoa budućnosti vanžemaljci, iz carstva elementala najnapredniji među njima, kao i čarobnjaci, ljudske duše koje su odavno završile učenje na zemlji, ali su se vratile da još jednom pomognu manje naprednima. Svi oni, uz mnogo podvarijanti i međuvarijacija, su moćni radnici svetlosti, koje Dorin Virtju naziva inkarniranim anđelima.1
Usmeravanje razvoja ljudske zajednice koja ima presudnu ulogu u oblikovanju sudbine planete i podučavanje svih bića koja su sada-ovde deo je njihove predvodničke uloge.

Anđeli

Inkarnirani anđeli su brojna kategorija radnika svetlosti . Silazeći iz njihove nebeske postojbine na Zemlju oni su se posebno žrtvovali. Nezrelost bića na ovom prostoru najveća je prepreka na njihovom zadatku, istovremeno i glavni razlog za njihov dolazak. Ljudima, pre svega, pomažu na razne načine, teško podnoseći njihovu agresivnu prirodu, nasilje i destrukciju bilo koje vrste.


O njima se može govoriti na više načina, počev od njihove uloge u drevnim vremenima, u doba stvaranja religija i biblijskih predstava koje su imale za cilj da probude spiritualne porive kod ljudi. U sadašnjim okolnostima radi se o, uslovno rečeno, jednostavnijim nebeskim bićima koja, najčešće, imaju, prema ljudskim kriterijumima male uloge. Ove uloge su, u stvari, presudne za razvoj zemaljske zajednice. Često se nalaze u ulogama pomagača, u školama, zdravstvu, socijalnim ustanovama i, još češće, na običnim poslovima na kojima pomažu posredno i neposredno. Karakteristični su po tome da ne umeju da kažu ne, ne odbijaju da pomognu bližnjima, odnosno svima na koje naiđu.

Često su u neuspelim vezama i brakovima sa patnerima koji iskorišćavaju njihovu dobronamernost i požrtvovanost. Pate od viška kilograma što je uobičajena reakcija organizma na nedostatke okoline i nezadovoljavajuće životne okolnosti koje ih sprečavaju da na pravi način ispune svoju misiju zbog koje su došli na Zemlju.2 Ljudima po pravilu deluju neobično i naročito u početku im je teško da ih prihvate, a prihvatanje je preduslov da ostvare svoje uloge. Zakon davanja i primanja koji podrazumeva da treba da dajemo približno koliko primamo predstavlja temelj Univerzuma. Inkarnirani anđeli su skloni da ga zaobiđu tako da samo daju, a ništa ne dobijaju za uzvrat (na način suprotan ljudima koji to isto čine, ali samo uzimaju). Za njih je zbog toga veoma važno da razumeju nužnost ekvivalentnog primanja i davanja. Ovi radnici svetlosti imaju, pored onih poznatih i ljudima anđela i arhanđela zaštitnika, i svoje lične anđele zaštitnike, koji ih nikada ne napuštaju.

U ljudskom društvu ovi anđeli se suočavaju sa nerazumevanjem koje ih ne sprečava da se bore za svoje ciljeve. Lep primer je Luiz Hej, danas tiražni autor i izdavač, koja je na početku bila odbijana od svih izdavača, niko nije bio zainteresovan za njene radove i knjige. Nije odustajala, otkucala je svoje rukopise i počela da drži kurseve za mali broj polaznika. Posle nekog vremena njena prva knjiga "Izlečite svoje telo" prodala se u 16 miliona primeraka i zasluženi uspeh (i uticaj) nije izostao.

Zvezdana bića-vanzemaljci

Dolaze iz fizičkih i nefizičkih galaksija, sa osnovnim zadatkom da spreče atomsku kataklizmu koja je jedna od mogućih opcija budućnosti, zloupotrebu tehnološkog progresa i uništenja planete koje bi imalo domino efekat na ostale delove svemira.3 Osnovna opasnost je drastičan efekat na najuzvišenije biće, a to je sma planeta zemlja, koja je prihvatila težak zadatak da bude poligon za obuku svih bića koja su izabrala da na njoj usavršavaju, te će njen aktuelni ciklus inkarnacija priveden kraju kada i poslednje inkarnirano biće završi svoju obuku. Druga opcija, koja je zbog nezrelosti mnogih koji se obučavaju takođe realna je destrukcija i druga uzvišena, svemirska bića bliskih, naizgled dalekih, galaksija zabrinuta zbog takvog razvoja života na Zemlji poslala su svoje izaslanike da pomognu ljudima, biljkama i životinjama u (onoj pravoj) borbi za opstanak i napredak. Zato se, po svemu sudeći, vanzemaljci masovno pojavljuju od druge polovine dvadesetog veka, od kada je nuklearna energija omogućila stvaranje oružja za potpuno uništenje.4

 


Vanzemaljci su, paradoksalno, u lošim filmovima i serijama5, predstavljeni kao opasni potencijalni osvajači, što je primer ljudskih strahova i vladavine nasilja u ljudskoj zajednici, koje proizvodi uverenja o opštoj primenjivosti i prisutnosti tog principa. Oni su, uz neke izuzetke krajnje dobronamerni i veoma osetljivi na fizičko i emotivno nasilje koje je, za razliku od njihove postojbine, prisutno na Zemlji. Po pravilu, angažovani su na poslovima vezanim za nove tehnologije, sa fokusom na njihovu pravilno korišćenje za dobrobit, a ne za destrukciju. Zbog toga ih najviše ima u Americi, Japanu i drugim tehnološki razvijenim zemljama.Ali su prisutni, kako neki izvori ukazuju, svuda, često kao neupadljivi, što, po pravilu, žele da ostanu.U najvećem broju slučajeva ovo im je prva inkarnacija na Zemlji i samo samo ih unutrašnji softver povezan sa prethodno stečenim znanjima, održava u funkciji, u sudaru sa ovdašnjim, za njih krajnje primitivnim ambijentom. Oni ne žele da budu primećeni, ni da za svoja dobročinstva, takav koncept im je potpuno stran. Najčešće imaju jaku nostalgiju za svojom zvezdanom postojbinom, koju nastoje da prevaziđu na najrazličitije načine. Kako dolaze iz različitih galaksija i prostranstava i među sobom se razlikuju i ne prepoznaju tako lako. Svi, neizbežno, veoma jako reaguju na scene nasilja i kad su imaginarne, u filmovima, po pravilu ne gledaju vesti, jer nisu u stanju da prihvate bilo koji vid neopravdane destrukcije. Zato su mnogi od njih nastanjuju u blizini voda koje ih . Vole da budu iza scene, vođeni svojim zadatkom. Dobar primer je naučnik Tesla, koji za života nije dobio, ni tražio priznanja za svoje briljantne izume. Po mnogima jedan od najuspešnijih vanzemaljaca priznanja za svoj, sjajno obavljen zadatak, dobio je na drugom mestu. Retki su oni, poput Kijano Rivsa, koji koriste medije da bi preneli određene poruke. Nisu svi ni preterano uspešni, zbog problema adaptacije.6 Nisu u stanju da na zemaljski način doživljavaju osećanja, pa i ne žele da upliću u konvencionalne odnose sa ljudima. Neobičnog su izgleda, često bizarnih fizičkih karakteristika i facijalnih oblika, mnogi imaju duguljastve glave, dugačke ruke i specifične oči sa fluoroscentnim, gotovo neonskim zenicama. Ipak ima i totalno drugačijih, tako da su pravila o izgledu vanzemaljaca od male vrednosti. U Science fiction stvaralaštvu dobro su opisani neke varijante ovih bića, što nije čudno ako se uzme u obzir da je ovaj vid stvaralaštva zasniva na sećanjima na živote. Mnogi od njih bave se reikijem-sistemom energetskog isceljivanja koji je, prema D.Virtju, iz sazvežđa Plejade stigao kao dar na Zemlju. Nekada su ubačeni kao ljudskih roditelja i tada, po pravilu, nisu shvaćeni u porodičnom okruženju. S druge strane često su u vezama sa drugim vanzemaljcima, najčešće iz istih krajeva svemira.
Posebno važan podtip u okviru ove kategorije radnika svetlosti su novi predvodnici na Zemlji-indigo i kristalna deca.7 Ona su kompleksnog porekla, po svemu sudeći, predstavljaju ukrštanje nekih vrsta vanzemaljaca i naprednih ljudskih bića. Pojavljuju se krajem dvadesetog veka sa misijom da preuzmu zemaljski prostor od ljudi, u cilju opstanka u apsolutno zagađenom ambijentu (što je najverovatnija opcija budućnosti) i kreiraju novi poligon za obuku na zgarištima ljudske civilizacije. Njihovi nadprirodni organizmi su superiorni u odnosu na ljudske, tako da mogu da bez posledica konzumiraju razne otrove koje je proizvela ljudska rasa i zatrovala planetu na duže vreme.

Imaju medijumske moći, izuzetne prekognitivne i druge nadljudske sposobnosti. Pomalo zastrašujuće izgleda budućnost planete ukoliko će na njoj moći da opstanu samo bića ovih karakteristika. Za sada je, najverovatnije, to samo jedna od opcija budućnosti. S druge strane pomoć koju vanzemajci pružaju ljudskim i ostalim bićima na Zemlji je toliko dragocena da treba da probudi odgovarajuće reakcije naprednijih među njima, što je jedan od razloga njihovog prisustva i zamajac razvoja ka boljim varijantama u godinama koje dolaze.

Elementali

Među prepoznatljivim radnicima svetlosti su inkarnirani elementali koji su prirodan izbor za zadatke očuvanja prirodnih resursa, biljaka i životinja na Zemlji. S obzirom da su u pretodnom ciklusu postojanja bili elementali prirode8 najnapredniji među njima u prvoj/ili jednoj od prvih ljudskih inkarnacija već imaju ulogu predvodnika/zaštitnika.

Njihov sudar sa ljudskom zajednicom nije, po prirodi stvari, lak i nerazumevanje sa obe strane je neizbežno. Već njihov izgled odudara, najviše liče na vilenjake, male ili nešto veće patuljke-gnome, sirene, piksije, razne mitske i životinjske vrste. Specifični su i lako ih je razlikovati od drugih radnika svetlosti. Obično su vitki, skloni zabavi do razigranosti, uživaju u raznim opijatima-takvi ljudski izumi su im naročito privačni, kao i provod u svim vidovima. Izuzetno su osetljivi na nasilje, naročito na nepažnju prema prirodi, zagađivanje i ugrožavanje biljaka i životinja, vegetacije, zelenih i vodenih površina. Njihova uloga je da spreče potpuno uništenje živog dekora planete. U nemogućnosti da u svom prirodnom obliku spreče destrukciju prirode preuzeli su ljudski oblik koji podrazumeva veći uticaj na razvoj događaja na Zemlji. U odnose sa ljudima teško stupaju, bolje se osećaju u blizini biljaka i životinja, često rade odgovarajuće poslove. Dobro se snalaze u ekološkim pokretima i uzgajanju i lečenju biljaka, životinja i slično.

U kraljevstvima elementala prirodni ritam života pulsira-igra prirode je nešto u čemu oduvek učestvuju i kada se nađu u ljudskom obliku nastavljaju da se "igraju", kako znaju i umeju. Zato su im bliske i uloge zabavljača. Deo njihove misije je i da podsete na značaj igre i zabave.

Bliski su čarobnjacima zbog velikog niza inkarnacija provedenih u bliskoj vezi sa njima. Snabdeveni su magijskim moćima, intuicijom, čitaju misli i teško ih je prevariti. Temperamentno reaguju na ljudsku nezrelost, što podrazumeva, nekada, i spontano emitovanje negativne psihičke energije. Kao lične spiritualne vodiče imaju vilenjake, elve, zmajeve i slične duhove sa kojima nikada ne prekidaju komunikaciju. Ne vole urbane i, očekivano, biraju prirodne ambijente. Dobro sarađuju sa drugim radnicima svetlosti, sa kojima su, uostalom, na zajedničkom zadatku.

Čarobnjaci i visoki sveštenici

Kako se obično kaže, svetle iznutra. Ovi radnici svetlosti izgledaju poput likova iz romantičnih romana, sa dugim kosama, ovalnim licima i opsesivnim očima. Jedini su radnici svetlosti, prošli su brojne inkarnacije inicirani u najviše misterije i tajna znanja koja je ljudska rasa uvek rezervisala za izabrane. Sada su ponovo tu, kao penzionisani posvećenici različitih misterija, koji su pozvani u ovom delikatnom trenutku da ponovo doprinesu opštem dobru. Mnogi od njih su u višim sferama (mislima) kreirali rajske predele sa bujnim egzotičnim vrtovima, vodoskocima i neobičnim, bajkovitim bićima.

Neki od njih, kada su se vratili na Zemlju, nisu mogli da podnesu niskost i pre svega mentalnu prljavštinu ovog ambijenta, te su izvršili samoubistva u čežnji za svojim svemirima. Većina ih je ipak uspela da se sabere i preuzme preuzete zadatke koji su u sferi uspostavljanja novih religijskih/duhovnih sistema koji treba da zamene stare i prevaziđene do sada poznate. Oni se naravno dobro sećaju svojih inkarnacija, vremena drevnih civilizacija, Egipta, Atlantide, Avalona, doba Maja, Inka...


Mnogi imaju teške karmičke memorije iz inkarnacija kada su bili proganjani, spaljivani i slično. Ipak među radnicima svetlosti se najbolje snalaze, jer su jedini kojima je ovozemaljski ambijent potpuno poznat.

Najčešće se bave duhovnim disciplinama, isceliteljskim aktivnostima, pišu i objavljuju knjige o različitim ezoteričnim sistemima, epsku fantastiku i slične romane i priče, poeziju i istorijske knjige, utiru puteve nove spiritualne misli, filozofije, psihologije, moderne medicine, nauke o duhu-u raznim vidovima. Nju ejdž pokret, duhovna država Damanhur samo su neki od projekata čarobnjaka na novim/starim zadacima.9 Njihova mudrost, zasnovana na ogromnom iskustvu, je upadljiva. Romantični su, među ljudima traže karmičke partnere, romantične veze sa idealnim srodnim dušama. Istovremeno im je emocionalna senzitivnost slaba tačka, koja nekada ugrožava zdravlje, iako su sposobni za samoisceljenje. Bliski su sa elementalima i jednako privrženi zaštiti svih oblika života na Zemlji, mada se od njih razlikuju po ozbiljnosti. nekada su razočarani i depresivni zbog sporog napretka ljudi u sferama za koje su zaduženi i nerazumevanja njihove pomoći.

Njihovi intimni spiritualni vodiči pripadaju redu boginja, zmajeva i sličnih oblika bića višeg reda. Po prirodi karizmatični predstavljaju lidere u svim uzvišenim aktivnostima, predvodeći planetu ka milenijumu nove duhovnosti...

Ušetači

Ušetači su specifična kategorija viših bića koja su angažovana u ovom kovitlacu vremena na, u suštini, istim zadacima kao i ostali pregaoci svetlosti. Razlikuju se po načinu na koji dolaze na zemlju, preuzimajući tela ljudi koji su odlučili da prekinu inkarnaciju (najčešće samoubistvom). Ušetači preuzimaju njihova tela, koja su snop energije koji samoubice ne poštuju na odgovarajući način, i nastavljaju njihovu inkarnaciju, koja zatim uzima potpuno drugačiji pravac. Ovo preuzimanje je samo forma, suština je u zadacima koje obavljaju i tajmingu koji ne trpi odlaganja koja bi normalno inkarniranje u ljudskom telu podrazumevalo. Zbog različitosti bića ove kategorije teško je opisati više njihovih zajdničkih osobenosti, izuzev same prekretnice koju čine kada se pojave, menjajući navike, sklonosti, posao, interesovanja... Po pravilu se ne sećaju detinjstva i . I okolina ih doživljava kao potpuno drugačije u odnosu na to kakvi su bili. U suštini oni su duše uzvišenog ranga koje koriste prečicu da bi na vreme izvršile zadatke koje su, kao asistenti u procesu zemljine evolucije, preuzeli.

Ostali...

U ovom tekstu ne govori se o glavnim duhovnim predvodnicima čovečanstva, svetlonošama čija uloga je pokretanje glavnih tokova razvoja zajednice na Zemlji. Nije predmet razmatranja koliko je takav koncept još uvek primenjiv i da li pojava ovih brojnih i manje upadljivih pomagača podrazumeva drugačiji scenario za budućnost koja se u kontekstu nelinearnosti vremena već dogodila u nekim ambijentima postojanja. Kod ovih asistenata na evolutivnom putu u novi milenijum postoje i posebno radoznali koji prelaze iz jedne u drugu grupu, tako da svaku obogaćuju, ne identifikujući se ni sa jednom u potpunosti. Oni pored brojnijih moći imaju i više slabih tačaka, pa im je podrška naprednijih među ljudima još potrebnija. A ta podrška će, u skladu sa kosmičkim zakonima, biti adekvatno uzvraćena...

1) Ovde se ne radi o svetlosnim bićima koja se nalaze u višim dimenzijama i iz njih utiču na dešavanja na zemlji. Dorin Virtju je jedna od poznatijih velikih sveštenica čija uloga ima veze sa svrhom ovog teksta. Back
2) Marlon Brando liči na jednog od njih, ako imamo u vidu njegova zalaganja za prava ugnjetenih, naročito indijanaca, kao i prekomernu težinu. Back
3) Često smo svedoci NLO pojava, svaremenih mitova o letećim tanjirima i posetama vanzemaljaca. Ovaj tekst se ne bavi uzgrednim pojavama, ljudskim paranojama i slučajevima koji nisu, uvek, plod mašte. Može se zaključiti da su mitomanske interpretacije o zločinima, otmicama i slično, uz eventualne izuzetke, potpune gluposti. O tome svedoče i neki drugačiji, a manje poznati slučajevi, tako je hemičar Keri Malis, jedan od otetih koji je uznapredovao i dobio Nobelovu nagradu posle povratka... Back
4) Ovde se neće razmatrati manje-više tajna saznanja o njihovim ranijim boravcima, vezi bogova sa Sirijusa sa afričkim plemenima i onih sa marsa sa drevnim Egiptom. Back
5) Koji su, najverovatnije, greške nekih planeta, slično osama i još nekim nekorisnim insektima. Back
6) Otuda se i upletu u nebulozne serije kao što je "Dosije x" Back
7) O kojima se puno podataka može pronaći u knjigama, još jednom pomenute, Dorin Virtju.Back
8) Postoje i druge vrste bića ovog tipa, čija prethodna inkarnacija podrazumeva životinjske i još neke vidove. Back
9) I još neki koje nećemo pominjati.Back

 

  Više informacija: www.Angel.Therapy.com

http://mysite.wanadoo-members.co.uk/WitchWays/page4.html

http://www.asiya.org/elementals.html

www.Walk.Ins.com

www.hayhouse.com

/www.indigochild.com/

www.childrenofthenewearth.com