Home
 
 
Poezija
Filozofija
Drevne
civilizacije
 
 
Muzika
Film
Umetnist
Ekologija
 
 
 
Urednik
 
 
 
 
 
Kabala
Tarot
Ji Đing
Feng Šui
 
 
Telema
Vika
Nju Ejdž
Reiki
 
 
 
Web master
 
Willow
 
     
 

BORBA ZA PETI PARK

U beogradskom naselju Zvezdara u subotu 11. juna 2005. uništeni su jedan park i košarkaški teren. Još uvek odolevaju graditeljima zahvaljujući upornosti građana koji su se samoorganizovali da zaštite svoje životno okruženje.... U opasnosti su još i šuma, školsko dvorište i tri dečija igrališta!

Udruženi komšiluk Petog parka vodi grčevitu borbu protiv građevinske mafije, korumpirane beogradske vlasti, dok nadležne službe prikrivaju dokumentaciju, krivične prijave miruju u fijokama, ugrožen je javni interes, zdravlje i bezbednost dece, nekoliko hiljada građana potpisalo je peticiju, danonoćna dežurstva traju već 20 meseci...

Beogradski sindikat1, poznati hip-hop sastav, bez dlake na jeziku, održao je 18. februara 2007. koncert podrške braniocima Petog parka.

Jedanaestog marta i grupa "Eyesburn" održala je na istoj lokaciji koncert podrške Petom parku.

Zanimljiva je i kolumna reditelja Gorčina Stojanovića, posvećena ovoj temi, objavljena u dnevnom listu "Blic" 16.marta.

Duhovni razvoj podržava borbu udruženog komšiluka Petog parka i poziva sve svoje čitaoce da joj se pridruže.

Razvoj događaja:

Posle uporne borbe udruženih građana gradonačelnik Beograda Dragan Đilas ispunio je predizborno obećanje i, po svemu sudeći Peti park će ponovo biti park.

Sačekaćemo da se to i ostvari...

 

1) Iako je hip-hop muzički pravac dubiozne vrednosti izvesno je da je kod nas postao odgovarajuće sredstvo za izražavanje nezadovoljstva društvenim prilikama i stekao veliku popularnost. Najpozitivnija pojava na ovoj sceni je Beogradski sindikat, koji tekstovima izražava besperspektivnost, odsustvo iluzija, ali i buntovni duh getoizirane omladine. Ovi momci koji su glas svoje generacije istovremeno primer su zadivljujućeg integriteta, nikada ne nastupaju na TV Pink-u, ne štede nijednu političku ličnost, ni tajkune...

 

  Više informacija:

http://www.petipark.bravehost.com/
   
Back