Home
 
 
Poezija
Filozofija
Drevne
civilizacije
 
 
Muzika
Film
Umetnist
Ekologija
 
 
 
Urednik
 
 
 
 
 
Kabala
Tarot
Ji Đing
Feng Šui
 
 
Telema
Vika
Nju Ejdž
Reiki
 
 
 
Web master
 
Willow
 
     
 

VIZUELIZACIJA
  Maja Milosavljević
prevod Aurelius

"Slika je vrednija od hiljadu reči", stara je izreka koja sadrži veliku mudrost primenjivu na svaku situaciju koju možemo da zamislimo. Daleke 1970-te rusi su svoje sportiste pripremali za uspehe ne samo fizički već i mentalno, tako što su imali zadatak da vizueliziraju sportske pobede. Tako da se ne radi o novom konceptu, samo je postao popularan u poslednje vreme.

Pozitivne misli izazivaju pozitivne događaje i pomažu da se oslobodimo svakodnevnog stesa. Kada smo pod stresom teško možemo da mislimo na bilo šta drugo, dok to utiče na sve ostalo. Korišćenje kreativne vizuelizacije pomaže da živimo sa manje stresa i, sasvim sigurno, sa više uživanja. Studije pokazuju da oni koji pozitivno misle postižu više uspeha u životu.

Prvo što treba da uradite je da odredite san ili želju. Svi mi nešto želimo. Sledeće je da zamislimo da smo ostvarili svoj san. Razmišljajte tačno o načinu na koji ćete ostvariti svoj san i zatim se koncentrišite na svoj plan. Vizuelizirajte da je vaš plan doveo do uspeha. Svaki trenutak svog vremena se koncentrišite na uspeh. Vidite sebe kako uspešno ostvarujete svoj plan. I, najvažnije, OSETITE TO.

Vizuelizacija je moćno sredstvo kojim manifestujemo ono što želimo u životu. Vaše MISLI i slike su poput magneta, po zakonu akcije i reakcije. Vi mislite i vizuelizirate (akcija) što izaziva odgovarajuću manifestaciju (reakciju) u vašem životu. Zbog toga je važno zamišljati pozitivne stvari i dati im snagu da se izraze. Što su pozitivnije vaše misli bolji će biti efekat njihove manifestacije.

To iziskuje vreme i praktičan rad, iako mi vizueliziramo češće nego što smo svesni. Dnevno sanjarenje je vrsta vizuelizacije, ali i stalno razmišljanje o tome kako gubimo posao. Uvek imajte pozitivne namere dok vizuelizirate i koncetrišite se na OSEĆANJA koja su njihova osnova. Vizuealizacija može izlečiti telo, intelekt i duh. To je dragoceno oruđe koje možete koristiti odmah!


Tekst je preuzet iz knjige "Alfabet postojanja" Maje Milosavljević, savremenog radnika svetlosti, iz Beograda. Maja je posvećena empatijskom čitanju, savremenoj metodi spoznaje suštinskih saznanja o ljudskim bićima i njihovim potencijalima.

Knjiga je pisana uz pomoć viših duhova i objavljena je kao web izdanje na engleskom jeziku, a očekuje se i verzija srpskom.

Može se poručiti preko Majinog portala
http://www.thesmilingsoul.com
Back