Home
 
 
Poezija
Filozofija
Drevne
civilizacije
 
 
Muzika
Film
Umetnist
Ekologija
 
 
 
Urednik
 
 
 
 
 
Kabala
Tarot
Ji Đing
Feng Šui
 
 
Telema
Vika
Nju Ejdž
Reiki
 
 
 
Web master
 
Willow
 
     
 

The Kill Devil Hills na evropskim drumovima
  Zgoth


Problemi sa rentiranim kombijem uzrokovali su odlaganje beogradskog koncerta autralijskog Country Rock sastava The Kill Devil Hills , ali ovi brđani i nepokolebljivi nezavisni promoter loše muzike Delibašić peh su pretvorili u jedan dopunski nastup u Beogradu, dva neplanirana koncerta u Sremskoj Mitrovici i Zrenjaninu, posle kojih slede planirani gigovi u Velenju i Zagrebu. Na prvoj evropskoj turneji biće, verovatno, još nepredviđenih situacija, ali to je mačji kašalj za ove gorštake sa dalekog kontinenta na kojem je priroda još uvek gruba i neobuzdana, a i ljudi su takvog kova. A ni muzika nije mogla da bude drugačija od takvih prilika i australijski Country je oduvek bio u osnovi u stilu američkog, a opet nekako drugačiji. Velikani kao što su Tex Morton, Kevin Shegog i Slim Dusty, kao i mnogi drugi koji su ih sledili, uticali su na muzičare koji su bili u okvirima žanra, ali i mnoge druge.

The Kill Devill Hills su, ipak, nešto posebno i svako poređenje sa bilo kim je samo približno. Možda je najadekvatnije sa Neil Youngom iz faze drugog "Everebody Knows This is Nowhere" albuma, uz primese tradicionalnijeg kanrtija, ali i modernijeg baladerskog štimunga u stilu zemljaka Nick Cave-a. Bend je osnovan 2003. i objavio je tri albuma za nezavisnog producenta. Ovaj izveštaj sa drugog beogradskog nastupa treba početi sa napomenom da je prvi okupio nešto brojniju publiku publiku i trajao malo duže.

Drugi počinje sa tri balade, nastavlja nešto žešćim pesmama, ali na kratko i opet su tu numere primerene ljudima koji spadaju u kategoriju Miserable Angry Man, kako ih je jedan od tri frontmena predstavio. Postava je sa dve, do tri gitare, od kojih je jedna električna, jedan od gitarista češće je zamenjuje vilonom, uz klasičnu rok pratnju basa i bubnja. Bend promoviše materijal sa trećeg albuma "Man, You Should Explode", svestan da evropski auditorijum nije čuo ni za njih, ni za prethodna dva. Nastupi benda, pa i ovaj, traju između sat i po, do dva sata. Jedna od najstilizovanijih numera izvedena je sa dva vokala i minimalnom instrumentalnom pratnjom "Lucy On All Fours", uz malo bogatiju pratnju za par jednako setnih pesama "I Wonder If She's Thinking Of Me Now" i "Cool My Desire".

Outlow Country sa Blues filingom garniran je sa nekoliko numera u kojima su gitarski rifovi dominatni ili bar prisutni i nastup je pri kraju, bis je spontan, prvi, kao i drugi, a treći neplaniran, ali na specijalan zahtev oficijelnog predstavnika srpske podružnice anonimnih alkoholičara (AA), "Drinkin` Too Much" sa prvog albuma "Heathen Songs" je neizbežna završnica koncerta koji se ne viđa svaki dan. Nekoliko minuta po ponoći izlazak iz "Žice" podrazumevao je prolazak pored kombija sa početka ove priče, sa praznom limenkom piva na šoferšajbni. Suvišnim dokazom koliko se pije....

Back